Boekhouden kan een uitdaging zijn voor veel zzp'ers. Dit is vooral het geval als ze geen achtergrond hebben in accounting. Het is echter cruciaal om een goede boekhouding te hebben voor het bedrijf. Heb jij moeite met boekhouden? Hieronder volgen enkele tips die zzp'ers kunnen helpen bij het verbeteren van hun boekhouding. Lees dus vooral even verder als je geïnteresseerd bent. 

 

Boekhoudprogramma voor zzp’ers

 

De eerste tip voor zzp’ers is om te investeren in een boekhoudprogramma. Dit is een software waarin jij de boekhouding kan invoeren, bijhouden en bekijken. In deze tijd is het mogelijk om te kiezen tussen allerlei boekhoudprogramma’s. Het is om die reden erg belangrijk dat je kiest voor een boekhoudprogramma ZZP. Dat is namelijk speciaal gemaakt voor zzp’ers en niet voor grote bedrijven. 

 

Als je op zoek gaat naar een geschikt boekhoudprogramma, is het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Het is bijvoorbeeld van belang dat je kijkt naar de beschikbare functionaliteiten van het boekhoudprogramma en de gebruiksvriendelijkheid. Sommige programma’s hebben namelijk een speciale applicatie voor de telefoon ontwikkeld die jij kan gebruiken voor het bijhouden van verschillende zaken. Het is uiteindelijk wel belangrijk dat het boekhoudprogramma goed aansluit bij jouw wensen.

 

Factureren met een boekhoudprogramma

 

Het gebruiken van een boekhoudprogramma kent hartstikke veel voordelen voor de boekhouding. Eén van deze voordelen verdient om expliciet benoemd te worden, omdat het een onderdeel van de boekhouding is waar veel zzp’ers moeite mee hebben. Het gaat dan om het opstellen, versturen en verwerken van facturen voor klanten.

 

Bij een boekhoudprogramma kan jij zelf een factuur ontwerpen. Deze factuur kan de hele tijd gebruikt worden voor de klanten. Het voordeel hiervan is dat de facturen worden verwerkt in de administratie. Dat is natuurlijk hartstikke handig voor veel zzp’ers. Online factureren met behulp van een boekhoudprogramma is dus zeker een groot voordeel. 

 

Overweeg een ervaren boekhouder

 

De laatste tip voor een makkelijkere boekhouding, is het overwegen van een ervaren boekhouder. Een boekhouder weet precies hoe de boekhouding gedaan moet worden. Als je er zelf echt niet uitkomt en daardoor fouten maakt, kan het beter zijn om de boekhouding over te dragen aan een goede boekhouder. 

 

Het is goed om te weten dat je een boekhouder kan inschakelen die ook toegang heeft tot jouw administratie binnen een boekhoudprogramma. Deze combinatie werkt vaak het prettigst voor zzp’ers. De boekhouder kan dan op elk moment ingrijpen als hij ziet dat er iets niet in orde is. Daarnaast is het mogelijk om alle vragen te stellen die je hebt. Hoewel het erg handig is om een boekhouder in te schakelen, blijft het natuurlijk wel jouw eigen keuze of je het wel of niet doet.