In Nederland is het verplicht om je auto van een goede autoverzekering te voorzien. Dat is iets waar je veel voordeel van kunt hebben want wanneer je zelf voor de kosten zou moeten opdraaien die je maakt als gevolg van een ongeluk, kun je diep in de problemen komen. Een verzekering voorkomt dit en daarom is het goed om eens te kijken wat jouw wagen nodig heeft. Alhoewel een autoverzekering namelijk verplicht is, wil dat niet zeggen dat je niets hebt om uit te kiezen. Om je een indruk te geven in wat er allemaal mogelijk is, zullen wij in dit artikel de feiten voor je op een rijtje zetten. Zo wordt het een fluitje van een cent om een goede verzekering te kiezen. Bovendien laten wij ook zien hoe je je verzekering voor je auto vandaag nog kunt afsluiten.

 

Een nieuwe auto of een occasion?

Bij het kiezen van een verzekering zou je niet alleen maar moeten kijken naar de prijs. Een verzekering is namelijk bedoeld om jou niet voor hoge, onverwachte kosten te laten komen staan. Het is daarom beter om een verzekering te kiezen die aansluit bij jouw wagen. Wij raden je aan om vooral naar de leeftijd van je auto te kijken. Heb je een nieuwe wagen gekocht die nog maar een paar kilometer heeft gereden, dan is het verstandig om een all-risk autoverzekering te kiezen. Dit is de meest uitgebreide verzekering die je kunt nemen voor je wagen, maar je wagen is het zeker waard. Bij de overige opties wordt namelijk de schade die jijzelf oploopt tijdens een ongeluk, niet vergoed. Bij oudere wagens is dit het namelijk vaak niet meer waard. Bij een nieuwe wagen is dit het zeker wel en daarom is het goed om een all-riskverzekering te kiezen wanneer je een nieuwe wagen hebt. Je occasion die al een aantal jaar oud is, zou voldoende hebben aan de basisverzekering.

 

Ga voor meer dan de basis

Een autoverzekering bestaat uit een verplicht basisdeel, maar er valt nog heel veel meer te kiezen. Je kunt namelijk ook nog aanvullingen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp aan je polis toevoegen. Met deze optie kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je wagen langs de kant van de weg stil komt te staan. Let er goed op voor welke optie je kiest. Je hebt namelijk een pakket voor Nederland en een voor het buitenland. Sluit daarom beide af wanneer je je regelmatig op buitenlandse wegen bevindt. Zo weet je zeker dat je altijd je eindbestemming zult halen.

 

Je polis kun je online afsluiten

Wanneer je besluit om je te laten verzekeren bij de betere verzekeringsmaatschappijen, dan kun je je polis eenvoudig online afsluiten. Surf daarom bijvoorbeeld eens naar de site van Univé om te kijken wat je hier allemaal kunt vinden. Je zult zien dat je voor een goede prijs een heel mooie verzekering kunt afsluiten. Bekijk alle aanvullende pakketten ook vooral want die zijn zeker de moeite waard.